yrar

I sista minuten bestämde jag mig för att hänga med ut o yra. Det va ju åtminstone 5 år sedan jag yrade sist. Ikväll blir det lite Veronica Maggio, Lorentz & M. och A camp, sen så får vi se vad mer man hinner med. :) Hoppas ni har det bra där ute! Püss

shopping



Fler av mina fynd, en jättestor t-shirt från H&M, vita skor a la dirty dancing (not so vita anymore efter stråket) o en jättefin blommig sjal från MQ. Me like a lot! 

old friends



Jag o en av mina äldsta o bästa vänner, Anna. Tusen tack för att jag fick komma o våldgästa dig!! Puss!

stråket från frösösidan


hos papi

Det blev en spontan resa till Östersund. Fredrik skulle bila upp o jag fick lifta från Nypan. Perfekt! Jag va så less tidigare så jag hade faktiskt tänkt gå till jobbet i måndags.... Men glad att det blev så här. Nu har jag stråkat med vännerna i två dagar o känner mig lagom sliten. Därför passade jag på att åka till papi idag o vila upp mig lite inför yrandet som blir imorrn (tror jag) o garanterat lördag för min del. Lady Gaga!! Lite ledsen över att jag missar Deportees ikv. Men kommer säkert fler chanser att se dem. Här i Alsen är det lugnt o skönt. Har ätit massa goda o söta jordgubbar. Jämtländska jorgubbar är bäst!

nypan

Efter tvättis packade jag väskan o hoppade på tåget till Nyköping. Har haft en väldigt trevlig eftermiddag o kväll med familjen Carlsson. Vi satt vid vattnet o grillade o så blev det ett kvällsdopp med!! Nu har vi tittat lite på Beck o ätit kantarellmacka. Trött o dags för sängläge. Natti gott folk!

shoppat


Allt från MQ. Endast t-shirt va på rea... typiskt mig. :)

bullfrukost

Snälla Chris skickade med mig bullar igår när jag gick hem o de sitter fint nu till frukost. Yummie! Jag har tvättis o försöker under tiden få grepp om mina räkningar, alltid lika upplyftande att se var alla pengar försvinner!! Skönt att det kommer bli förändring till det positiva snart!! Längtar!

thai & sötsaker

Jag kom hem sent inatt från Malmö... och efter en hel dags slappande o slöande så passade det bra med lite mer slapp o slöande i form av att inte laga mat själv. Typ överlåta det till köket på Waan Thai. Mmmm.... gissa vad jag åt? Nej det kan ni inte gissa va? Jo, yam taley.. Sen gick  jag o Tanja hem till henne o kollade på film o drack kaffe o åt massa sötsaker. 

Jag va inte riktigt färdig med sötsaker för kvällen så efter att ha sagt hej då till Tanja så jag gick hem till Chris, där det vankades nybakade bullar o mer kaffe. Jo så atte, man har det bra  (fick t.o.m. bullar med mig hem). Tim va oxå där o vi grattade honom lite lagom. Jelly bean!! :) Nu ska jag hoppa i säng. Imorrn tvättis kl 10. Yippie! Jag ska visa vad jag shoppat senaste tiden oxå... det va länge sen jag gjorde nåt sånt. Natti!

lördagskärlek



Hittade en bild från en rolig lördagkväll med två av mina allra bästa vänner, Tanja o Katrin... Som slutade med däcka i soffan med en tunnbrödsrulle bredvid mig. Lagom trevligt dagen efter. Men det va lööööööööööööööv all night long så bara bra minnen. :)

hemöver

Ska packa min väska nu o sen blir det tråktåg till Sthlm. Brorsan o jag har kollat in festivalen o druckit mer pina coladas på Carib Kreol. Där träffade jag även på Mattias o flickvännen Filippa. :) Men min semester blev inte riktigt som jag tänkt mig. Jag har haft det bra, men vissa saker hade jag klarat mig utan. Igår va jag nästan gråtfärdig. Att jag aldrig lär mig, lita inte på någon annan än dig själv. Det blir skönt att komma hem en sväng. Sen tror jag att jag ska åka till pappsen o ladda batterierna lite. Innan jag gör slut på batterierna under Yran. 

möllevångsfestivalen

okänt område
Bakom fasaderna i det okända ödelandet på gränsen mellan ordning och kaos, mellan förnuft och känsla öppnar sig sinnen för något alldeles alldeles underbart... 

 Welcome in to see in what condition your condition is in.

hawaii

Den här cykeln vill jag ha!! Ni ser väl hur bra den skulle passa mig? Jag skulle ju få en cykel av Micke men det verkar inte ske... Jag får ta tag i den här cykelfrågan efter semestern. :)

parkhäng

Jag o Helena vaknade vid halv elva, gick ut o köpte sallad, knallade iväg till parken... Sen kom Lina. Vi slappade o hängde där nästan hela dagen. Lekte undercoveragenter o spanade på väldigt suspicious typer... som inte va direkt diskreta med vad de höll på med. Senare skulle Lina iväg o hämta sin cykel som varit på reparation, det är några i kvarteret som roar sig med att FILA bort hennes cykelstöd, smörja in hela hennes styre o sadel med smör o annat otyg. Just precis hennes cykel varje gång. Mycket märkligt. Jag o Helena gick o kollade lite second hand-butiker men hittade nada. Så vi gick hem för att vila lite. Vi får se vad vi hittar på ikväll.

banksy

Om ni har tid över, så kolla in Banksy's målningar! Grymma!


babel

Ikväll har jag o Milou varit ute o dansat på Babel. Musiken va helt ok. Trodde inte att M skulle gilla den men hur som helst så dansade hon järnet!! Tror inte jag sett henne så glad på länge! Sjukt roligt hade vi. Pratade med många roliga Malmöbor... En speciell person träffade jag oxå på, nämligen en bartender från Lokal. Mitt favvohak på k-holmen! :) Det va kul. Han är tydligen härifrån. Han hälsade från min andra bartendervän. Dessutom hade han sett mig häromdan vid Triangeln, haha, jag trodde ju att jag va ensam om att se honom. Vi har ju inte hejjat förrän ikväll. Hur som helst, ROLIGT! Hahaha.. Nu ska jag stupa i säng. Lycklig som bara den. Mmmmm det är gött att leva mitt liv!

firar!!



Igår firade jag o Mads de goda nyheterna med en TUBORG!! Åh jag är lyckligast i hela världen! :)

shopping i copenhagen



Se så glad man blir av lite shopping i Köpenhamn. Vi hade en helt underbar dag igår men vädret kunde ha varit bättre. Det blev skitkallt framåt kvällen. Men vi hann med allt vi ville o lite till. :) Vi fick till en dejt med fina Lisa o Erik. Hem kom vi inte förrän runt två halv tre... o då däckade vi på 5 sek.

Idag va det som vanligt mulet i Malmö. Vad är det för skitväder som blåst in? Vi har ändå haft det bra, ätit falafel o tittat i butiker. Jag hoppar omkring o gör soldansen för jag vill till beachen imorrn! Puss!

i love copenhagen!

Dumma SJ. Det tog flera timmar extra för Helena att komma fram igår. Men bättre sent än aldrig.

Nu är vi på väg till Köpenhamn! Shoppa o glassa i solen. Ikväll ska vi möta Lisa o Erik för drinkar. Kanske vi kommer träffa Mads. Vem vet? ;) Hoppas ni har det fint! Puss!

folkets park

Den här rosen är lite läskig tycker jag, den får mig att tänka på köttätande växter.... Jag kan inte påstå att jag tycker den är speciellt snygg heller. Vad tycker ni? Hur som helst så önskar jag ändå att jag va ett litet barn o kunde springa runt o busa i vattnet som jag sett att barnen gör. :)


söndagshäng



Eftermiddagen spenderades i Folkets Park med Lisa, Erik, Sakarias, Katarina o en liten liten sötnos. Ovan ser ni klättermusen Erik. :) Vi tog en promenix till en kyrkogård med maffigaste gravplatserna o gjorde ett besök på en second hand-affär som hade söndagsöppet. Där fyndade Erik o Lisa en klocka o en porslinsros.



Vi tog sedan bussen ner mot turning torso o Sakarias o Katarinas finfina hem. Där blev det kaffe o bulle o senare grillade vi lite i ösregnet. Eller det ösregnade, o vi grillade när det hade slutat regna. Solnedgång fick vi oxå. Det blev en supertrevlig kväll o nu är jag proppmätt o lycklig. Ska lägga mig o läsa lite o hoppas att sömnen vill infinna sig snart. Jag vet, jag vänder på dygnet när jag har semester. Det bara blir så....


solo

Brorsan har stuckit iväg till Prag o kommer hem på fredag. Men lika glad är jag för det men gladast är nog räven. Bästaste Molly kommer ner imorrn o gör mig sällskap. :) Nu ska jag iväg o träffa Lisa o Erik som av någon mystisk anledning oxå bestämt sig för att ha lite semester här i söder. Gött!

lilla torget

Här kommer en bild på mig vid lilla torget :) Sol o varmt!!


sesambröd

Min vän säger att de har jättegott sesambröd på bageriet mitt emot turkaffären. Jag vet inte om det är här han menar men jag ska iaf gå förbi o kolla någon dag. Är lite nyfiken på om sesambröd verkligen är så gott som han säger att det är? Vad tycker ni annars om det fina konditoriet? Blir ni inte sugen på att köpa en tårta med ett foto på?


Igår va det iaf sol o bad för hela slanten. Varmt i vattnet o inte så farligt mycket folk. Det känns lite som om de flesta människor har stuckit iväg från Malmö... Däremot va stranden full av hundar. Jättefina hundar som busade o badade. Jag hade fullt upp med att titta på dem o kunde varken koncentrera mig på boken el musiken. Efter en dag på stranden blev det skabbgreken o sedan lite drinkar på Karib kreol. 

mads i copenhagen

Vi tog en liten paus från Malmö o tog tåget till Köpenhamn. Mads hemstad. :) Det va varmt, skönt o mycket trevligt. Började med att köpa lite wienerbröd på Lagkagehuset o sen mötte vi Isabelle o gick till Islands brygge. Där hade vi picnic med sushi. Solade o badade. Det va varmt i vattnet. Isabelle va modig o hoppade från femman! Själv fegade jag mig ner som vanligt...


Här nedan väntar vi på lite sushi o algsallad. Mmmm gött... Det bästa jag vet! Lars o Isabelle i en intressant diskussion. Det är därför de ser så allvarliga ut. :) Efter en massa sol o bad så begav vi oss av mot Christiania. Tittade på de fina husen, gungade lite o så åt vi mat o fruktsallad från Folkekoket el vad det nu hette. Helt fantstiskt att vi kunde sitta ute i klänning/tshirt hela natten. Älskar sommar!! Vi hängde med en sväng hem till Isabelle med, kollade in hennes husvagn. Allt bra med Bolla, nu är hon i Berlin o går sin konstskola. Jag tror projektet var sandskulpturer.. det låter roligt! Vill oxå!


nordens högsta


Fredrik Mårtensson säger att det är Nordens högsta pariserhjul. Nu har brorsan googlat på det o det verkar stämma. Grattis Fredrik! 

Jag har haft en lugn dag, precis som semester bör vara. Nu blir det lite movie time. Vi ska se Madagaskar 2. Imorrn blir det Köpenhamn! Hoppas på att hinna träffa Isabelle innan hon smiter till Berlin o det verkar lovande!

solen tittar fram

Det va mulet när vi vaknade... väntade en grå dag men nu kommer solen! Underbart! Brorsan är iväg på lite möten nu på förmiddagen, sen kommer han hem o fixar scrambled eggs till syrran. Han har visst nåt knep för att få till den på bästa mumsiga sätt! Cant wait, hungrig! 

möllan by night

Så har vi då varit ute på en liten nattprommis.. Mycket trevligt att se lite av möllan by night! Verkar finnas många trevliga barhäng här - schysst musik hörs lite överallt ifrån. Och som sagt tropiskt o härligt! Kommer definitivt bli några mojitos imorrn! Ikväll blev det bara lite falafel, godaste falafeln jag ätit tror jag. Nu sängdags. Natti!

framme!

Nu är vi framme i Malmö. Sitter i soffan o chillar medan brorsan rensar kylskåpet o köket efter 3 veckors frånvaro, plus duschar lite (han har inte duschat på hela semestern, närå skojja bara). Flygresan gick bra, grymt att ha Personalkortet så att man får rabatt på Malmö Aviation!! Vi fick fika på flyget o varm handduk, allt gick smidigt! :) När vi klev av planet kändes det som att va i utlandet, tropiskt o härligt, kan gå i bara linne utan att frysa! Imorrn ska brorsan fixa lite grejer... själv tänkte jag leta reda på SATS o gå på nåt pass! Det kan jag behöva. Snart blir det en kvällsprommis. Puss!


flyga

Nu sitter jag o brorsan på flygplatsen o snart bär det av mot Malmö!! Innan har vi bara hängt hemma hos mig, sen åt vi lite mat o tog en kaffe med landkrabban. Softish! Men tjoho va skönt att komma iväg! Kom nyss på att jag glömt ansiktstvätten.. Men sånt kan man säkert köpa i Malmö med :) Jaja, vi hörs lite senare. Kram

smart people

Igår försvann landkrabban iväg på äventyr, själv chillade jag hemma, chattade lite på fb o kollade sen på film. Valde att se "Smart people" som jag såg när jag va i NYC. Gamla minnen vällde över mig men det kändes helt ok. Och jag njöt av att se filmen. Mindes inte att jag tyckte den va så rolig just då, men det var den iaf nu. Kan helt klart rekommendera den.

jobba på semestern

Ja jag va tvungen att gå in på jobbet idag en sväng o fixa lite med några saker... dök upp lite strul i fredags som jag försökte reda ut idag. Gick sådär eftersom jag inte fick tag på projektledaren. Han e på semester o seglar.. men jag gör ett nytt försök imorrn. Hehe. Semester men ändå jobb. Det va nåt nytt. :) Det är tur att jag älskar mitt jobb så mycket, annars hade jag nog skitit i det hela. Men jag är ändå lite orolig att jag ska ha missat nåt annat. 

Här kommer en bild från en helt vanlig dag på jobbet... ;)

Shugo Tokumaru



Nanushka Yeaman väljer Japan och andra länder
  • Leksaksfolkpop
    Jag skriver detta från ett studenthem i Tokyo. Runt omkring mig sitter filosofipluggande japanskor. Vi kommunicerar med teckenspråk och neander­talengelska. När jag berättar för en av dem att jag precis ska skriva om folkpopcharmören Shugo Tokumaru (skapare av sånger som "Future umbrella") börjar hon hoppa upp och ner. "Han spelar alltid på leksaker på scen", jublar hon. "Jag ska se honom i Tokyo den 1 augusti. Hälsa svenskarna att de måste gå." Sagt och gjort.
    Shugo Tokumaru på Strand, Hornstull strand, t Hornstull, fredag 10 juli kl 20.



Så vi gick dit, träffade Mexen o hade en fantastiskt bra kväll. Här är en länk till Shugo Tokumaru på myspace. Samt en artikel i DN.


tunnelbanebus


nära

Ville bara visa hur det såg ut här utanför iförrgår när jag kom hem. Så här nära va luftballongen, trodde nästan den skulle krocka med vårt hus! 


underbara ledighet

Jag hade en helt fantasktiskt bra kväll igår, bra inledning av semestern. Libanesiskt till middag, konsert med Shugo Tokumaru på Strand och fantastiskt trevligt sällskap! Imorse sovmorgon o sen sol, moln o bad i Brunnsviken. Sen har jag varit hos Kristina o käkat sushi, druckit lite vin o nu ska jag, Malin o Fredrik kolla på film. Hoppas ni har det bra!

nedräkning till semester

Åh va timmarna går långsamt, vill ha semester NU! Hjärnan har iaf redan stuckit iväg så det känns som om det går lite trögt att fixa det sista... Vid två-tretiden börjar vi iaf med vinet! Tjooo!

vid vattnet

Så här härligt kan man ha det en söndag i Alsäter.
En underbar dag med familjen o Ingrid o Bosse!


en banger

....en riktig jävla banger.... Jag insåg precis i samma stund som jag sa att jag skulle komma att jag va alldeles för trött. Nej fy va dåligt att va så här ospontan, men nej jag orkar bara inte. Sova.. det är allt jag vill göra. Kanske är det vädret. Det regnar ju nu igen. Men vi hann iaf äta middag på balkongen innan regnet kom.

semesterplaner

Fy farao va gott det ska bli med semester! Längtar till fredag! Jag har inte planerat ett skit utan ska ta dagarna som de kommer. Helgen kommer jag spendera i Sthlm för brorsan kommer hit igen. Sen har jag bokat flygbiljetter till Malmö! På tis åker vi tillsammans dit! Därefter blir det väl Köpenhamn o Visby men det kan hända att jag hamnar någon annanstans med. Berlin känns väldigt lockande... Åh det ska bli underbart med semester!

varför regnjackor ska va gula...


tiki room

Igår va det måndag o vad passar bättre efter en låååååååång dag på jobbet, än lite fruktdrinkar i polynesisk miljö på Tiki Room?  Regn o tråk ute men mysigt inne. Jag va ju dessutom först in på kontoret av oss i supportgruppen för omväxlingsskull, så jag va verkligen förtjänt av dem. Trevligt sällskap gjorde kvällen ännu bättre....


krakel spektakel

Då river vi gardinerna då innan vi sticker o badar i hamnen.... Hehe...

Efter en mycket angenäm afton på slottet tog vi ungdomar oss iväg in till byn (Nyköping). Ett besök på Tellus o sedan en sväng upp till John, för att där komma på att vi ville bada o därefter bagav vi oss ner till hamnen. Det va jättevarmt i vattnet, mycket varmare än i luften. Härligt härligt, älskar nattdopp! Men efter nattdopp blir man hungrig så då åkte vi till huset o gjorde lite mackor. Somnade sedan utmattade. Behöver jag förklara att vi har haft en lugn dag idag?


en bal på slottet


100 000 försäkringar

Jag har stirrat mig blind på excelfiler o avstämningar hela dagen (i flera veckors tid), jagat kontaktpersoner men ingen får jag tag på. Det är lite panik, men men, what to do? Har alla redan gått på semester? Jag ska minsann arbeta en vecka till innan jag får ledigt. Ikväll får jag nog stanna till åtta... men sen är det helg! Gött mos!

lunchbad

Idag fick vi lyxa till det på jobbet med två timmars lunch o åkte iväg till Alvik för att plaska i vattnet. Lunch fick vi oxå. Gissa om jag har det bra? Åke skötte supporten o höll ställningarna på kontoret medan alla va iväg. Markus stöttade honom upptäckte jag när jag kom tillbaka o fann honom vid mitt skrivbord. Gött! Men hjärnan va lite halvslö efter slappandet i solen. Den ville inte riktigt hänga med tillbaka till kontoret liksom. Jag förstår inte varför? Hmm..
 


Efter jobbet mötte jag pappa o Anette som ville se hur jag bodde o käka middag på min balkong. Det va trevligt. Har berättat för dem om en dröm jag har... Men nu är jag aptrött så det är dags att sussa. Hoppas ni haft en skön dag!

balkongkvällar


RSS 2.0