Livsnjutarna!

På Fjäderholmarna med Helena o Linda. Livet på en pinne! :)

 


Ships In The Night

 
Älskar när jag hittar ny musik som jag inte tidigare hört. Idag går alla Mat Kearneys låtar på hög volym hemma hos mig!

Hoohoooo

Målade naglarna med China glaze färg Flirty tankini som är ett matt med lite skimmer i. Sedan försökte jag föra ett mönster på topparna med glansigt överlack. Det gick sådär men ser helt ok ut.


Onsdagslyx

Igår blev det ett glas cava med Linda på Folkbaren. Mycket gott och väldigt trevligt att komma ut en liten sväng mitt i veckan. Har haft mycket i tankarna och allt känns lite konstigt just nu men det kommer bli bättre. Det måste det bli. Det är ju snart sommar!


Liquid Sand

Jag skulle vilja testa de här lacken från OPI. De ser otroligt fina ut!


Äntligen!

Igår fick jag hänga med en favorit plus en liten ny favorit i Skinnarviksparken. Hugo Star! Underbar liten krabat måste jag säga.


Att vilja ha mer...

Är så förälskad i de här skorna från Iron Fist. Jag vill ha dem! Men har inte bestämt mig.
 

Kärt besök

Joni och lillebror kom förbi igår. Så himla mysigt! Rufus blev väldigt nyfiken och ville gärna vara med. Men både han och Oliwer tyckte det var konstigt när hon skrek. De verkade inte förstå att ljudet kom från den lilla lilla sötnosen. :)


#Beautiful

 
 
Skön efter-tränings-musik för ett sorgset och ensamt hjärta.

Aldrig nere med en ballong

Power step idag för att rensa tankarna. Lyckades för en stund men sedan var de åter på plats. Trots ballonger.


Dagens vän

En av mina allra första vänner som jag lärde känna när jag flyttade till Stockholm 1999 var Johan. Han arbetade på Convergys tillsammans med mig och många andra fina personer som jag då lärde känna på mitt första jobb här. Dessa vänner ligger mig fortfarande väldigt varmt om hjärtat trots att vi inte ses eller hörs så mycket längre. Varje dag lägger Johan upp "Dagens vän" på Facebook och idag var det min tur. Vilket minne han har! Att läsa allt detta är som en liten resa tillbaka i tiden!
 
 
DAGENS VÄN 13/5: Mia Persson
OK, det var visst åtminstone en som kom ihåg Feven. Men nu höjer vi svårighetsgraden: Är det någon som kommer ihåg Brandi? Amerikansk soulsångerska/skådespelerska med I know what you did last summer och komediserien Moesha högst på meritlistan? Nähä, trodde väl det.
Varför tar jag då upp denna bortglömda tonårsidol? Jo, för lika lik Florence var Feven, så Mia Brandi. Till Stockholms nattlivs på 00-talet invånares fördel ska sägas att det var fler som gick på Feven-bluffen än Brandi-diton. (För dem som inte förstår vad jag pratar om rekommenderas läsning av gårdagens Dagens Vän.)

Mia och jag var inte bara kollegor utan även nästan grannar ute i Fisksätra, dit jag flyttat på hösten 2000. Vi träffades på Saltsjöbanan, kände igen varandra från jobbet och blev ganska snabbt vänner. Att känna någon lokalt i Fiskis visade sig praktiskt, speciellt den där gången då vi hade en förfest hos mig och antistörjouren dök upp (jag hade åtminstone en VÄLDIGT ljudkänslig granne), då var det bara för hela gänget att gå ett par kvarter bort och fortsätta i Mias lägenhet. 

Jag har ju tidigare utnyttjat de här berättelserna för att be om ursäkt för gamla oförskämdheter, och nu är det dags igen. Så här gick det dessvärre till:
Jag, Mia och hennes dåvarande pojkvän var på väg från City till Slussen, det här var på den tiden då det stod Black Jack-bord lite varstans i Stockholms barer, och både jag och Mias pojkvän var drabbade av speldjävulen, med den stora skillnaden att den lille röde varit mig gunstig och min dryckesbroder odito. Det hade gått så långt att pojkvännen lånat en hundring av mig som han sedan också spelat bort. Nu gick vi där alla tre längs med Skeppsbron när plötsligt Mia ropar till och böjer sig ner. Triumferande håller hon upp fyndet: en hundrakronorssedel! Glädjen hade stått högt i tak om vi inte varit utomhus, vilken tur!
Och mitt i jublet säger Mias pojkvän: "Åh, vad bra, jag var ju skyldig dig en hundring!" tar sedeln från Mia och ger din till MIG! 
Att jag inte då vägrade ta emot den är bland det skämmigaste jag nånsin gjort och kommit undan med.
Så Mia, jag är skyldig dig 100 spänn. Med ränta. Den skulden måste vi cleara.

Mia flyttade hem till Östersund igen, men nuförtiden är hon tillbaka i Stockholm sedan länge. Hon bor på Söder och har väldigt roliga och fotogeniska katter. 

Kram på dig, Mia!

Svart katt


Balkonghäng

Idag har det varit fantastiskt väder. Perfekt en ledig dag. Flygardagen som pappa säger. Promenad runt söder, sprang på en gullig katt och sedan blev det premiärmiddag på ballen med Helena och Vivi. Fick av grannen veta att det finns en takterass som vi nu döpt till Playa de Grindsgatan. Funderar på att göra ett besök där imorgon om vädret tillåter.


Meow!

Gillar de här tröjorna från Wildfox. :) Fann dem på Zalando när jag kikade runt på kläder.
 

Körsbärsblommor på Bysistorget

De har slagit ur här med. Så fint att sitta här och dricka kaffe. :)


Ont i magen

Eftersom stress påverkar så många delar av kroppen och eftersom symtomen på för mycket stress är olika mellan olika personer, kan det visa sig på flera sätt. Till exempel kan man
  • få sömnproblem
  • känna stor trötthet som inte går att vila bort
  • känna sig rastlös, ha svårt att koppla av och varva ner
  • känna sig irriterad, rädd, nedstämd eller få ångest
  • få sämre minne och svårt att koncentrera sig
  • få hjärtklappning, högt blodtryck eller känna att det är svårt att andas ordentligt
  • få problem med magen, till exempel magkatarr eller förstoppning
  • få huvudvärk eller känna sig stel, spänd och få ont i kroppen.
Läs mer om stress här!
 
Nästan alla punkter här ovan stämmer in på mig och jag har haft tur i oturen då företaget jag jobbar på har en företagshälsovård dit jag har kunnat gå och prata med någon, det har verkligen underlättat. Jag har haft det jobbigt under en väldigt lång tid och nu verkar det som om vi hittat en lösning och ett berg kommer snart att lyftas från mitt bröst. Det ska bli skönt att kunna andas igen!
 

Körsbärsblommor i Kungsan


Gos

Varje kväll kommer Rufus och lägger sig på min mage och på natten vill han sova sked. Iallafall en stund. På morgonen sätter han sig vid kudden och kurrar och jamar; Kliv upp!! Min bästa väckarklocka.


Finally!

Så som vi väntat på att det skulle ske.. :) Älska New Girl!
 

RSS 2.0