Fina fransar

Vill man ha kvar sin fransförlängning så ska man fylla på runt var tredje vecka eftersom man tappat en hel del fransar då. Går det längre tid och man tappat för många fransar räknas det som en nysättning och då kostar det fullt pris istället för påfyllningspris. 

 

Varje dag förlorar du 3-5 naturliga ögonfransar, men de faller ofta obemärkt. En ögonfrans livscykel är cirka 25-28 dagar och ögonfransar kan liksom håret på huvudet vara glatta, feta, tunna eller tjocka. Detta påverkar förstås hur bra och hur länge din fransförlängning sitter. Syntetfransarna limmas på dina naturliga fransar, en och en, de är noggrant separerade så att när en frans växer eller lossnar ska den inte rycka med andra fransar.

 

Det blir bättre och bättre ju mer jag övar. Men vissa dagar känns det som det går jättedåligt! Här är bilder på en kund som fått påfyllning av fransar och det blev ganska fint ändå tycker jag. Att sätta fransar i ögonvrån är dock det svåraste och här har jag inte kommit så långt in ser jag. Inget man tänker på säger ni kanske, men jag ser det. De där små fjunen i ögonvrån behöver några pyttesmå fransar... Sen ser jag oxå att en liten frans har lagt sig över en annan vilket gör ett spretigt intryck. Kanske går den bara att kamma till eller så skulle den behöva plockas bort. :)

 


Starta eget!

Det är mycket man ska ha koll på när man startar eget. Vilket jag inte har, men nu har jag iaf gjort en affärsplan på Verksamt.se och jag har skickat in nytt namnförslag med. Det första namnet inte gick igenom p.g.a att det var ett varumärke som jag inkräktade på. Och på måndag är jag anmäld till en liten rådgivning. :) Annars har jag haft fullt upp på salongen.
 
 
 
 

Glad midsommar!

Midsommarmys i Skinnarviksparken. En hel dag/kväll med grillning och bebismys. Vad mer kan man begära? 
 
 

Midsommardrömmen

Finaste lilla sommarflickan!


Sminkspaning!

Efter jobbet idag ska jag träffa Therese och kolla på nytt smink till henne. Hon ska gifta sig snart och behöver lite nytt. Att tänka på så här nu till sommaren är ju att man oftast fått lite färg och kan behöva en lite mörkare foundation än vanligt så att man inte ser blek ut. Ett solpuder kan oxå vara bra att ha. Lancôme har gjort ett samarbete med Alber Elbaz och jag vill gärna spana in den idag... Nyfiken på lösfransarna med även om jag har fransförlängning själv. :)
 
 
 
 

Mer fransar

Det börjar bli mer fransar på ögonen när jag jobbar men fortfarande svårt i ögonvrå. Och blinkande ögon är väldigt jobbiga då fransar lätt trasslar om det blinkas mycket. Väldigt noga att separera så inget limmas ihop. När jag e klar och kollar på kunden ser jag alltid saker jag vill ändra och rätta till men tiden räcker inte.


Hej från nya jobbet!

Började nytt i måndags. Bara behovsanställd men ändå nåt. :) Spännande och roligt men även nervöst och svårt!


Reunion

Lördagen spenderade jag i solen i parken med mina fina vänner. Helena sprang loppet "Söder runt" medan vi andra slappade. När loppet var över kom hon och slappade med oss.


 

Senare på kvällen blev det härlig återförening med mina gamla kollegor Johan och Simon. Från mitt allra första jobb i Stockholm år 2000! Simon är även min tvilling, född samma år och dag som mig. Det blev middag och en riktig vandring i roliga minnen!

 

 


Sommarfest - Bye bye!

Sista sommarfesten med PS för min del. Nu är det bye bye på riktigt! Festen hölls på Kalaset strand i Alvik precis vid vattnet. Det kom värsta regnskuren medan vi åt och efter det fick vi se en jättefin dubbelregnbåge genom de stora fönstren... Det var väldigt fint. Efter maten blev det dans och drinkar och hemma var jag inte förrän strax innan tre... Jag som tänkt att det skulle bli en lugn kväll. Men det var trevligt att säga hej då till alla och få ett riktigt avslut. Nu börjar nya tider!
 
 
Ekonomitjejerna: Hanna, Cilla, Pilis och Sofia.
 

Ögonfransförlängning

Nu har jag gått min kurs i ögonfransförlängning! Jag har kanske inte varit så tydlig med mina planer här i bloggen men det är mest för att jag velat lite fram och tillbaka. Ska jag fortsätta jobba med ekonomi (jag hatar siffror och matte) eller gå tillbaka till skönhetsbranschen (som jag tycker är lite ytlig)... Men kommit fram till att det är skönhet jag är mest intresserad av och dessutom bra på. Så det var egentligen ett lätt val. Sen hittade jag kursen och bestämde mig för att gå. Och så hade jag tur för en tjej som anmält sig verkade hoppa av och vips hade jag en plats till starten i början av juni istället för slutet av juli. Sedan har jag skickat papper till Bolagsverket för att starta eget och funderat på var jag ska hålla till, men nu verkar det ha löst sig med så nu väntar ca 12 veckors elev/trainee-tid innan jag kan ta mitt certifikat. Kommer avslöja var jag kommer hålla hus inom kort! Och då har du chansen att boka mig till elevpris! :)
 
 
 
 

Livet i en låda

Småskruffarna ääääälskar lådor! :)


Lillskruttan!

I måndags fick jag snusa på sötnosen igen. Så mysigt och fint! Hon växer så det knakar. Hon har skrattat för första gången nu och jag hoppas få höra det själv snart. :) Önskar jag fick träffa henne mer men det är ju inte min bebis...


Vivi & Totte-kalas

Samma dag som marathon passade de här två finingarna på att bjuda in till kalas och quiz på Imperiet. Mycket trefligt! :)

 


Marathontjejen

Lördag 1 juni, Stockholm Marathon i bättre väder än förra året. Helena sprang förbi pigg och hann med en svettig kram. Tyvärr bröt hon efter 26 km pga ben som krånglade. Men bra kämpat ändå!


RSS 2.0