Bye bye 2010!

Nyårsklänningen på o nu ska jag iväg på nyårsmiddag med midsommarkillarna. Kanske borde döpa om dem till nyårskillarna. Eller helt enkelt bara kalla dem vänner. Men ja ja.. det är dit jag ska iaf o fira in det nya året. Det kändes för sorgligt att stanna hemma ensam. Vi ses nästa år!


Ain't Thinkin Bout You


Gott Nytt År!

˛*˛°★SNART 2011!!!★* 。*★* ˛.*.★*.˛* .˛。*.★.*˛.¨*.★
˛°_██_*.。*./ ♥ \ .˛* .˛。.˛ ★GOD FORTSÄTTNING OCH★ 。**˛
˛. (´• ̮•)*.。*/♫.♫\*˛.* ˛_Π_____.♥ GOTT NYTT ÅR PÅ ER ALLA!!!♥
.°( . • . ) ˛°./• '♫ ' •\.˛*./______/~\*. ˛*.。˛*★* ˛.*.★*.˛* .*˛
*(...'•'.. ) *˛╬╬╬╬╬˛°.|田田 |門|╬╬╬╬╬*˚ .˛ ...★..*.*★*.★*

Castle in the sky

Åh det är skönt att va hemma, har ätit lite o sen badat länge i badkaret. Känner mig helt ren o avslappnad. Nu ska jag bädda ner mig i sängen o titta på mer film... o äta skumtomtar.
På bussen ner såg jag denna. Den va fin. Jag älskar anime!

Skogsdjuret

Fick med mig en kompis från skogen ner till Tokholm :)

Bussresan ner gick iaf snabbt o relativt smärtfri, hade sällis av Lisa o Erik. Minus för alkistanten som det först hon gjorde va att tömma upp ett glas (ett medhavt riktigt glas o inte plastglas) med ren sprit. Sedan öppnade hon en tetra med vin... Sen satt hon o tjööööta massa.. Mot slutet av resan började hon istället gråta i sin mobiltelefon o tyckte att personen hon pratade med va elak o skulle sluta skälla på henne. Suck. Men nu är jag hemma. And it feels good! Men jag saknar familjen. Det var en jättemysig jul. Kramis

Tröttmössa

Guuuu va trött jag är, känns att man fått mycket frisk luft o rört på sig! Härligt! Den fina mössan som jag har på bilden har jag fått av min kusin Ulrika. :)


Just nu ligger jag o lyssnar på William Fitzsimmons, filosoferar o skriver lite här. Imorrn åker jag hem till Sthlm. Jag hade lite lappsjuka men den har gått över o nu ångrar jag nästan att jag ska hem. Eller näe, eller jo, eller nää jag vet inte. Vad ska jag göra hemma? När man har varit singel i nästan 2 år o de flesta runt om kring köper hus o gifter sig o skaffar ungar eller flyttar ihop eller bara planerar parmiddagar (o glömmer bort sina singelvänner)... Ja då undrar jag ibland vad det ska bli av mig, o just nu är frågan mest vad ska jag komma hem till? En dag innan nyår. Och jag har ingen lust att fira ett nytt år, inte just nu. Jag trivs ju med det mesta men så får man sina bakslag o det drabbar alltså mig dagarna innan nyår. Hahhhahahaa



Vinterland


Totoro

Ska lägga mig o kolla film innan jag somnar. Så himla härligt att va ledig o kolla filmer som jag älskar. Som den här mysiga filmen "Min granne Totoro".


30-årsfirande med bananlådegänget

Ikväll har jag varit på middag i Brunflo, vi har firat att det va 30 år sen vi kom hit i samma bananlåda o döptes. Mycket trevlig tillställning. Speciellt lille Hampus förgyllde kvällen! Längtar verkligen till den dagen jag har en egen liten knodd. Men nu är jag ack så trött och så väldigt mätt. Gissa om jag måste träna när jag kommer ner? Känner mig stinn som en gris. Och jag börjar så smått få lappsjuka...


Middag hos familjen Hellby

Det bjöds på laxtartar, gravad älgfilé, pepparrotssås, brie o fikonmarmelad till förrätt. Sedan klyftpotatis, ångkokta morötter, smörstekta kantareller och utskuren hel biff från älg till varmrätt. Efter det blev det en citronpaj med vispad grädde o kaffe. Och massor av vin. Glaset var aldrig tomt. Denna måltid kan rädda en bakfylla så det heter duga! Så himla gott! Och så trevligt att träffa släkten! Det går pinsamt lång tid mellan gångerna vi ses. Måste bli en ändring på det tycker jag. Kram o gonatt!

Hattifnatt

Aldrig mer ska jag dricka fernet. Det lovar jag mig själv. Det är lika illa som tequila som jag inte heller dricker mer sedan Kreta -99. Jag har ont i huvudet! Men jag hade en jätterolig kväll med tjejerna igår :) Och idag har vi bara myst o fikat o tittat på film.

God Jul från Ärs'n

Nu har vi varit på kyrkogården och tänt ljus på mammas och farmor och farfars grav. Jättekallt ute! Men vackert... Och nu är det Kalle på tv. Som det ska vara.


Driving home for christmas

Igår fick jag skjuts med Rickard upp till Östersund. Hade pallrat mig upp ur soffläget och packat ihop lite grejer. Vi åkte kl 17 och va i Östersund strax innan tolv. Endast ett litet stopp i Tönnebro på Frasses. Nom nom nom.. Hamburgare. När vi kom till Rätan så såg det ut så här på displayen... -34 grader. Kallt!! I Östersund va det bara -28 tror jag. Lillebror kom och hämtade mig och vi va framme här innan ett. Hemma väntade pappa och Anette med skinkstut och te. Lovely!! Här är det -25 grader och det är helt ok. Ska ta mig en liten promenix senare även fast jag har ont i halsen. God Jul!


Vilken julklapp!

Vakna riktigt sjuk dagen innan julafton... :( Är det rättvist det? Jag har iaf sovit till nu o ska ta det lugnt idag. Så hoppas jag att jag mår bättre imorrn o kan njuta av julen o känna smaker osv... Längtar efter en skinkstut!


Krasslig

Lagom till julledigheten. En dag kvar liksom o vad tror ni händer? Jo det känns konstigt i halsen, fryser o känner mig jättehängig. Kan det va så att all stress runt omkring gör att man blir sjuk? Eller va det nån jävel på tunnelbanan som hostade rakt ut o smittade mig? Jag har verkligen känt mig väldigt pigg o stark o mått så bra så jag tror inte det är nåt fel på mitt immunförsvar egentligen. Måste va en riktigt tuff bacill som gett sig på mig. Men jag ska försöka ignorera den. Lägga mig tidigt nu o hoppas det e bra imorrn. En jobbdag kvar. Sen ledigt!

Nom nom nom!!

Så här ser jag ut när jag äter kakor... :)

Stolt!

Nu har Linda fått sin rapport publicerad hos Brå. Det är helt fantastiskt och jag känner mig så stolt! Ni kan läsa den här. Dansar och jublar!!


Bajsdagar

Livet är fyllt av bajsdagar. Men vi får hoppas att det inte är dem vi kommer minnas. Det va lite upp o ner i helgen o på jobbet känns det inte heller särskilt kul. Det ska bli riktigt skönt att få komma hem till familjen o mysa o ta det lugnt. Jag längtar så himla mycket! Får se om jag tar tåget eller om jag hinner bli klar med mina grejer till torsdag. Idag va jag faktiskt tvungen att bryta mitt shoppingförbud för att kunna bli på bättre humör. Gissa om jag fick ett par jättefina skor eller?? Kanske kommer en bild imorrn ;)

Söndagsfika

Fikade med finaste Molly o Lisa idag på landkrabbans jobb. Det va riktigt kallt o snöigt ute på Djurgården men inne i värmen på Flickorna Helin & Voltaire var det varmt o skönt vid öppna spisen. Varm choklad o räkmacka... Mmmm. Trevligt var det!

Igår åt jag middag med landkrabban på Rival. De har den godaste avocado & bacon-salladen i stan. Mumsigt var det! Lite vin blev det med o vi satt där hela kvällen o bara pratade.

Måste göra julgodis!

Mammas fudge

Ingredienser

ca 50 bitar

3 dl Arla Ko® vispgrädde
3 dl strösocker
1 msk Arla smör
1 msk sirap
3 msk kakao
Mammas Fudge

Gör så här
Blanda vispgrädde, socker, smör och sirap i en tjockbottnad kastrull som rymmer minst 2 liter. Koka upp och koka utan lock tills smeten klarar kulprovet eller tills temperaturen är 125°, ca 40 min. Rör i smeten ganska ofta. Tillsätt kakaopulvret och häll smeten i en form, ca 13x20 cm. Låt stelna och skär sedan fudgen i bitar. Kulprov: Häll några droppar av smeten i kallt vatten och rulla till en kula som ska vara fast och hård.

Speechless


Fjärilar i magen o helt pirrig... Hihi.. Det är så härligt!

Nöjd!

Åh... Så har jag dansat sista dansen för i år. Fantastiskt rolig dans o jag känner mig så nöjd med mig själv! Vad duktig jag har varit i år. Dansat två ggr i veckan plus klämt in nåt mer pass när jag känt för det. En riktigt god vana! Den ska jag fortsätta med nästa år o det tycker jag ni ska försöka med. 2 ggr i veckan. Yeah! Helt klart värd en guldstjärna! Men nu blir det snart lite ledighet o förhoppningsvis skidåkning.. Snö snö snö! Det verkar lovande!

Sista dansen

Ikväll blir det sista Street dance för i år... Det känns förfärligt sorgligt! Men jag har blivit grymt bra ändå jämfört med hur jag såg ut på dansgolvet i början av året. Och jämfört med hur jag såg ut på min allra första Funk-pass. Hahah, vilket skämt! Jag ska iaf köra så det ryker. Och så ser jag fram emot nästa års dans i januari. :)
dance dance


Lover's Thing


Mmmm jag vill bara lägga mig o mysa ner under täcket. Är så himla trött men måste vänta på tvättis. Allt är så bra just nu förutom en sak. Men snart så kanske det ändras med...

Julodil & Pepparkorre

Gulligaste Lorran hade bakat peppisar och tagit med sig några till mig för att göra mig glad. :)


Yummie in my tummie

När man har tränat måste man äta. Ikväll blev det räkor frästa i vitlök o sambal, cocosmjölk, vårlök, lime, salt o peppar tillsammans med risoni o toppat med lite koriander. Mums! Ingen mästerfotograf här inte men gott va det iaf även om det kanske inte ser så ut! Och lite spicy blev det med! :)

Näst sista dansen

Och då dansade vi loss till den här! Det va riktigt skoj! Kan inte förstå att 2010 nästan är över.. Känns som jag räknat alla mina veckor i dans!


Lucia

Jamen glad lucia på er alla då :)


Nyårslöften

Jag va visst mer bakis än jag trodde. Kände mig yr o kunde knappt ta mig ur soffan idag. Kollade på film o åt chips, somnade lite o sen kom Tanja o släpade med mig ut på fika. Det va bra, behövde frisk luft o en liten promenad. Sen har jag spenderat kvällen med att finula på nyårslöften. Har några på lut men de tänker jag inte avslöja än. Förra årets löfte om att resa mer klarade jag. San Diego, Hollywood, L.A, Paris, Girona... inte illa alls. Längtar nu till jul, vill träffa familjen o speciellt lillebror som jag inte sett på jättejättelänge.


Skön morgonmusik för trötta öron


Segis

Känner mig lite seg idag. Jag undrar om det var den där bålen som Joel o Dan blandat? Det va en mycket trevlig tillställning hemma hos Johan. Nästan alla midsommarkillarna var där o Oskar o Tim hade tagit med sina flickvänner. Bägge mycket söta o trevliga. Jag, Vivi o Molly drog sedan vidare till Gamla stan o mötte Hegge & co på en bar. Den baren va sådär... Jakob o Martin lämnade festen o kom o joinade oss lite senare. Men det hände inte mkt på den baren. Jag va hemma vid tre, har sovit gott o nu är det dags för frukost.

Lördagshäng

Idag har jag hängt med C-E. Promenerat, kollat serietidningar, skivor, fikat o njutit av att vara ledig. Ikväll blir det födelsedagskalas med Molly o Vivi hemma hos Johan. Han har nämligen fyllt år. Andre fyllde år häromdagen, får se om han oxå dyker upp ikväll.

Nu blir det äntligen middag

Min gäst har kommit! Det blir inget mer avancerat än sallad med räkor o lite annat gott o blandat.


All I want for christmas...

Snö! Jag vill ha massor av snö så jag kan åka skidor! Jag vill absolut inte ha några prylar till mitt hem, huga... Jag försöker ju göra mig av med grejer!

Annars önskar jag mig bara presentkort på Åhléns. Där har de allt man behöver. Och vad jag menar med behöver så är det först o främst strumpbyxor, schampoo, inpackning, mascara, deo, duschkräm, nagellack, bomull, rengöring o ansiktskräm. Nåt annat behöver jag inte! Visst har jag det bra?

Mysa hemma

Äntligen är denna vecka över... Den har känts väldigt lång trots dans, trevligt besök o lunchdejt. Sminkade söta kollegor lite innan jag gick hem från jobbet. Det va skoj, länge sen jag sminkade. Nu blir det bara hemmamys, film o god mat. Hoppas ni får en trevlig helg!
Spirited away, en av mina favvofilmer.

Tur att det är fredag!


Pappa vet bäst

Pratar med pappa i telefonen:
"Tänk inte så mycket på vilken gryta du ska köpa, köp en här hemma, det var bättre pris här. I Stockholm var det dyrt. Du har väl viktigare saker att tänka på. Den där dejten och så jobbet".
"Men pappa, det är väl bättre att jag tänker på en gryta än de där sakerna?"
"Ja det har du nog rätt i... Tänk på grytan du ska köpa under mellandagsrean"

Så här är det i Stockholm

Hittade den hos Molly. Så söt att jag snodde den!

The Sparrow And The Crow

Jag har varit o dansat, äääälskar att dansa! Men att komma hem sen o bara sätta på någon mysig musik o slappna av i mitt hem. Det är priceless!! Och nu när jag fått tips om denna skiva med William Fitzsimmons så är jag i himlen! Ååååh så mysig!

Det enda problemet jag har nu är att jag har för många känslor inom mig. Som jag inte kan ge utlopp för. För i Stockholm spelar man spel.

Mysattack!!

Alltså allvarligt, jag går sönder...


Lunchdejt

Nu ska jag alldeles snart iväg på lunch med Malin. En jättesöt tjej som jag jobbade med på Intrum Justitia för läääänge sen, 2004 var det. Verkligen back in the days! Vi ska käka thai... Mumsigt!


Köpa lägenhet?

Funderar på nåt i stil med denna...

Badkarsdags!

Nej fy.. Den här dagen va den längsta på länge. Jag orkar inte mer. Jag vill bara lägga mig. Ska spola upp lite vatten i badkaret o mysa ner mig där. Sen ska jag lägga mig. Jag hoppas det kommer en ny bra dag imorrn. Kanske va det tvungen att komma en sån här dag bara för jag känt mig på topp så länge. :) Jo jag tror det, o imorrn är allt bra igen. Puss!

Gryta

Jag tog mig igenom dagen trots att allt blev knas imorse. Efter jobbet kikade jag lite på stan. Nu vet jag vad jag ska använda mitt presentkort till... De är ju så tjusiga!

Hang down your head

Hang down your head, Tom Dooley
Hang down your head and cry
Hang down your head, Tom Dooley
Poor boy, you’re bound to die

Vissa dagar vill man bara dö.... Men jag hoppas den här känslan släpper snart.



Längtar till helgen!

Gissa vad jag ska göra då?! Finns det någon mysigare låt?


Stay


Vinterpromenix

Promenixade hem, genom gamla stan o all julbelysning o galna människor som tänker "köp köp köp"... Hysteri. Jag blev helt slut. Hittade en påse Juleskum hemma o tänkte, det där blir gott nu. De där tomtarna kan värma en frusen Mia. Mums. Men inte tillräckligt mättande. Nu är det alltså dags för en andra middag.


Lunch vid skrivbordet

Länge sen jag satt här o åt men så blir det ibland. Det härjar förkylningar på kontoret o jag känner att jag inte vill umgås typ... Jag vill va frisk! Ikväll tänkte jag köra styrketräning, på torsdag blir det dans o fredag blir det ev. spinning & core. Träna, äta bra, sova mycket - då håller man sig väl frisk?

Jag vill dansa när jag hör den här låten, varför finns den inte på Spotify? Nästan all musik finns ju där men inte denna.. Buhu


På återseende!

Har vinkat av Karro vid tåget och nu sitter jag på jobbet. Jag bara lääängtar till julledigheten. Träffa familjen, vännerna, åka skidor o bara ta det lugnt. Jag hoppas att jag ska kunne hälsa på Karro o Lars i deras nya hus. Det skulle va så mysigt. Well, dags att ta tag i dagen!

Karro på besök

I fredags blev jag jätteglad för jag fick ett samtal från älskade Karro som satt på tåget på väg ner från Östersund o ville äta lunch med mig. Sen hade hon lite andra saker för sig under helgen men vi bestämde att hon skulle sova hos mig måndag natt. Så efter dansen mötte jag Karro o handlade mat. Pasta med ädelostsås! Yummie! Sen har vi bara myst hemma hos mig. Min älskade Karro! Är så lycklig över att hon är gravid med sin Lars o att allt går så bra. Nu ska vi sova. Natti!

Hemligt

Det finns mycket som är hemligt. Ler för mig själv o går o lägger mig.

Lussebak

Igår bakade jag lussebullar med Andre. Det va jätteskoj. Hela lägenheten luktar fortfarande lussebulle! Landkrabban kom oxå förbi o hjälpte till. Mer julbak åt folket! Gott gott blev det. Åt till frukost imorse. :)

Jamaican girl


Love is wicked


Åååååååh jag mår så bra! Det känns nästan lite löjligt!

Vad gjorde jag igår?

Jo vi skålade i champagne på jobbet o sedan mötte jag Molly på ICA. Gick hem o lagade middag o drack glögg o åt pepparkakor. Sen fick vi underhållning oxå. Titta in här. :) Sedan gick vi förbi Sense där det var mycket trevlig stämning. Idag ska jag baka lussebullar med Andre. Vivi o Malin kommer oxå o hjälper till tror jag.

Lime

Igår var jag på middag hos Tanja o Thomas o söta kissekatterna. Jättetrevligt var det! Mycket god mat med massor av lime. Jag känner att jag måste nog köpa hem lite lime jag med. :) Och sedan blev det massor av glögg, pepparkakor o saffransskorpor. Den nya årsglöggen med saffran - luktade godare än den smakade, smakade tyvärr mest sprit. En glögg med hjortron - mums! Och så en med lakrits - första sippen god, sen blev det lite för mycket. Kanske passar bättre som en varm shot?

Vinterland

Underbara snö! Gick till affären för att köpa lite sallad o godis på lunchen. Bitande kallt men underbart vintrigt! Tänk att vi brukar ligga o sola i denna park på sommaren!

Jag ser verkligen fram emot att åka upp över julen! Valla skidorna pappa! Och fyll frysen med varmkorv :)


My Love

Igår kväll hade jag en helt fantastisk mysig kväll. Med ett leende på läpparna gick jag till jobbet. Tyvärr har leendet försvunnit men jag hoppas det kommer tillbaka när jag träffar Tanja ikväll.


RSS 2.0