glöggmys

Nu ska jag göra lite glögg och äta en pepparkaka med min älskling. Årets första glögg. Det blir gött. Hoppas ni har en fin afton! ♥

motgångar

Slå lite på den som redan ligger. Det är alltid bra. Men jag har hört att av motgångar blir man starkare. Vid det här laget borde jag va hulken eller stålmannen. Men det syns inte på mina klena armar... Men på insidan, shit va biffig och stark jag är där! Muhahahaaaa...

love at first sight

Den här underbara skapelsen från All saints fick följa med mig hem från Köpenhamn. Den bara skrek mitt namn... ♥
                        
                                    

sällskapssjuk

Ikväll blev David bjuden på fest/konsert, Läkare utan gränser firar 15 år. Den kvällen han egentligen skulle komma hem direkt från jobbet och ingen träning. Så jag gick och träffade Josse och Sofia för en mysfika. Men nu är jag hemma igen och jag känner mig allt liten ensam. Jag saknar min lillebror och jag saknar min familj. Jag funderar allvarligt på att skaffa mig en katt så jag får lite sällskap... jag har längtat såååå länge efter att skaffa katt så det skulle inte va något impulsbeslut. Här är en bild på Tanjas Lester, han är en brittisk korthår. Fin va? Det är en sån jag vill ha. ♥


nya krafter

Åh vad skönt att va hemma och sova i sin egen säng igen och kunna bre ut sig ordentligt! Klagar verkligen inte på brorsans soffa, den va faktiskt riktigt bekväm att sova i, men hemma är alltid hemma. Väl hemma igen så känner jag faktiskt att jag fått nya krafter. Igår tog jag mig iväg och simmade, första gången någonsin i Stockholm. Det va så skönt! Och det känns bra i kroppen idag, lite öm, men på ett bra sätt.

tråktåg

Gud va segt det är att åka tåg. Har löst krypto i Dam o bläddrat i Se & hör o Cosmo men tiden går lååångsamt.... Säkert skickat 100 sms men ingen som svarar.. Tråk. Jag längtar till jag är framme, då ska jag bara hem en snabbis o hämta badkläder! Idag börjar jag med simningen! Skönt!

Syskonkärlek

Nu ska jag alldeles snart åka hem. Känns jättetråkigt att säga hej då men jag hoppas vi ses snart igen. Jag har verkligen haft det jättebra och jag tror att brorsan haft det lika bra! Underbara lillebror! Han sa att han verkligen ska försöka komma upp några dagar vid nyår. Vore så roligt! Vi har ju redan haft Isabelle på besök så han måste ju oxå få se hur vi bor. Saknar dig redan lillebror!

Köpenhamn

Denna dag har jag och brorsan spenderat i Köpenhamn. Vi har haft det jättebra. Jag har köpt nästan alla julklappar och så har vi gått omkring och myst. Gick förbi massa ställen som jag och David va på när vi va på semester där förra sommaren.. Och vi åkte tunnelbana! Den hade jag totalt missat att den fanns trots att David och jag nästan va där en vecka.. Vi träffade min kompis Isabelle (Lars flickvän heter ju oxå Isabelle så det kan va lite förvirrande) och fikade/åt middag på ett ställe i Christianshavn.

Tog tåget tillbaka till Malmö runt halv nio el nåt och när vi klev av stationen hörde jag en röst bakom mig som sa "men hallå där".... tänkte för mig själv, att nu va det nån som träffade nån som den känner.... men så kände jag en hand på min axel och vände mig om och där stod Lina!!! Så då gick vi till Hilton med henne och tog en öl. Hon hade jobbat hela dagen i Köpenhamn, hon pendlar, och hade oxå kommit med tåget. Det va roligt att vi hann ses en gång till innan jag åker hem imorrn. Vi hade så sjukt mycket gemensamt, människor vi känner och saker vi gjort! Underligt! Vi känner ju varandra inte så väl egentligen. Har bestämt att ses i jul oxå. Vi kommer till Östersund den 20:e december och det gör tydligen hon med.

Nu ska vi iaf sova och imorrn blir det som sagt hemfärd. Good night folks!

filmkväll

Vi flanerade lite på byn idag. En väldigt soft dag. Käkade lite kinamat, köpte godis, hyrde film och gick hem. Nu har vi sett "things we lost in the fire" och "gone baby gone". Nu är det dags att natta. Imorrn blir det Köpenhamn! Sweet Dreams!

bad night


full kastrull i Malmö

Oj oj vilken dag det va igår. Sov inte på hela natten och så klev jag upp kl fem och tog tåget till Malmö. Mötte brorsan och Isabell. Vi handlade frukost och gick hem medan Isabell åkte iväg och skulle sjunga på ett slott. Han bor iaf i en helt ok funkistvåa och där käkade vi frukost och sen så däckade jag en stund i sängen.

Sen tog vi oss ner på stan, kollade lite butiker och så visade han mig sitt jobb. Han jobbar i köket i en biljardhall. Träffade Lina klockan tre för en snabbfika medan brorsan gick iväg till jobbet. Efter det kollade jag lite mer butiker och letade mig sedan till brorsans jobb, mycket imponerad över att jag hittade tillbaka dit utan att fråga om vägen.

Sen så satt jag i baren från typ halv sex och blev bjuden på mat och kaffe. Satt och snackade med chefen och hans fru och väntade på att Isabell skulle komma. Fick en drink av brorsan och när den nästan va slut så kom Isabell och tog en öl med mig. Vi spelade lite flipper och körde rally och drack lite mer öl och sen blev det shots och heeeelt galet. Brorsans kompis Hasse kom med en annan kompis och joinade oss... Amanda slutade jobba och började kvällen med en ordentlig slippry nippel som brorsan fixade.. Galet blev det. Brorsan klev av jobbet vid elva och hakade på vårat galna shotsparty. Sjukt att hans chef va där hela kvällen... 

Vet inte riktigt när vi åkte hem till brorsan... men väl hemma så spelade Isabell lite gitarr och sjöng och så hade vi bara kul tills vi somnade. Mår prima idag, konstigt nog... och vi har käkat frukost och ska snart ta oss ut på en promenad och kolla in havet. Sen får vi se vad som händer ikväll. Känns som om vad som helst kan hända.

taxi

Usch, tbanan va sen så jag tog taxi till tåget. Inte direkt va jag hade tänkt men det blev bra ändå. Uppe helt okristligt tidigt på en lördag. Gäsp! Men snart är jag hos brorsan! X2000!

packa

Gud va svårt det är att packa... I sista minuten har jag tagit upp två klänningar ur väskan som jag tänker att jag inte kommer behöva. Vilket jag säkert kommer att ångra... men men.. Sen tyckte jag att jag skulle va smart och inte behöva ta med hela flaskan med rengöring och tömde över lite i en tom burk. Vilken jag sen tappade i golvet och så fick jag ställa mig och torka golvet. Nu har jag gjort ett nytt försök till att fylla på burken och det gick bättre. Skönt att släpa på massa stora onödiga otympliga flaskor. Linsvätskan lämnar jag oxå hemma, köper en reseförpackning i Malmö. Puh! Jag hoppas jag fått med mig allt. Glasögonen har jag på mig när jag åker. Nu ska jag försöka sova några timmar innan jag ska upp tiiiiiidigt. Älsklingen är på fest med tv3 så han kommer nog inte hem förrän sent.

Kvällen har iaf varit jättemysig. Hannah hade som vanligt fixat jättegod middag och sen hade Emelie med sig naturgodis och jag hade med mig vanligt godis och chips. Jonna var oxå där, roligt att se henne igen, blir så sällan för hon jobbar och pluggar mycket. Efter middagen myste vi iaf i soffan framför tv:n med massa gott. Lite kaffe och baileys oxå... Och Malte är så snäll och gooo! Vill bara krama och pussa på honom! Han gör massa gulliga ljud men han skriker nästan aldrig, mycket ovanligt tycker jag. Jag är van att bebisar ALLTID skriker i min närhet. Men han bara ler och är söt! Kärlek! Här kommer en bild på söta polkagrisbebisen. ♥


godis

Nu ska jag gå och köpa godis och försöka leta mig till Hannah. Har inte åkt tbana dit ensam och ni vet ju hur mitt lokalsinne är. Bäst att ge sig av i god tid. :) Ha en fin fredagskväll!

igår, idag, imorrn

Full rulle, tvättade, Anna kom en snabbis på lunch, sprang iväg och träffade Sandra och Regina för en fika mellan tvättiden, hämtade min lagade väska, lämnade in stövlar för omklackning, fixade middag, såg "du är vad du äter" på tv och sen tvspel med darlingen. Idag är det dags att packa resväskan och sen ikväll ska jag till Hannah för att mysa lite. Imorrn bär det av till Malmö och kära lillebror. Early in the morning. Härligt att komma iväg lite. ♥

chris brown

Vem ska göra mig sällskap på konserten den 23 januari? Jag kan ju inte gå ensam.... jag missade konserten på berns tidigare i år. Nu vill jag inte missa igen! Hojta om du vill hänga med!

                                                                                                  

aber till kandelaber

Hmmm jag kan inte bestämma mig.. jag funderar och funderar tills jag blir tokig. Och när jag väl bestämt mig lär ju den kandelabern jag vill ha va borta. De har en fin på Indiska, och så har de denna på Åhléns (bilden). Problemet med dessa är att de bara är för vanliga ljus. Inte blockljus, som jag vill ha... Och de är bara ca 100 cm hög, medan den andra som jag vill ha är typ lika lång som mig, 150 cm alltså. Dessutom så har den sju armar istället för fem.

the departed

Igår kväll  så kollade vi på departed igen, såg den när den hade premiär för nästan två år sedan... Minns inte att det var så här den va.... hm..  Vad många filmer man har sett, som man minns lite av men inte allt. Denna film är iaf grym. Snacket är så brutalt och samtidigt komiskt och det går fort. Snabbtänkt. I like it. Hade lite svårt att få tyst på David bara som satt och skröt och sa att han har varit överallt där scenerna utspelades..

kandelaber

Jag har äntligen hittat en jättestor kandelaber för blockljus. Men den kostar pengar. Jag vet inte om den är värd så många pengar? Fast jo, det tycker jag faktiskt... Och jag har letat över heeeela Stockholm efter en kandelaber som är stor, hög och för blockljus och inte sett en enda en förrän nu idag. Den är underbar! Kan jag önska mig bidrag i julklapp? Det är verkligen denna jag vill ha. Har googlat hela internet efter andra alternativ, men det finns ju inget?! Är det någon som är proffs på att hitta saker på internet så hojta! ♥

en gubbe till

Vi kunde inte låta bli att spela lite till igår. Så nu finns det en gubbe till. :) Men jag kan inte säga att jag lärt mig några bra kombinationer på kontrollen, kan sparka och slå. Resten sker på måfå. Nej nu kan jag inte ligga här och svamla.. Have a nice day!

♥ Malte ♥

Här kommer en bild på sötnosen! Visst kan man skymta ett litet leende?


läppar röda som blod

Den här vill jag testa. Den ska sitta som sten. Däremot blir den inte lika glansig som en läppglans när den satt sig och torkat, trots att det är en läppglans... Men blir det för matt, ja då är det väl bara att ta ett glossigt glans att lägga över antar jag! ♥

Nya karaktärer och kläder

Japp, igår fick vi två nya gubbar till spelet och massa nya kläder... Men sista gubben man slogs med va skitsvår, både i time attack och story. David kom hem och hjälpte mig lite med dom svåra gubbarna. Jag har inte så farlig träningsvärk i fingrarna idag iaf. Hihi, men ikväll får jag vila för ikväll blir det tvkväll. Ugly Betty och Desperate Housewives.

Hade en liten lunchfika med Anna alldeles nyss. Har inte setts på länge så det va superroligt. Har bjudit hem henne på lunch på torsdag. Hon jobbar alldeles i närheten så det tar typ max 10 min att gå hit för henne. Hon har oxå börjat spela massa tvspel så det är kul att prata med någon som förstår hur besatt man kan bli. Hehe.. Det är henne jag brukar köra singstar med. Vi ska ha en sån kväll snart igen, det ser jag fram emot!

Vädret idag är för jävligt... öser ner regn från alla håll och kanter... Varför kan inte jag va i Thailand som Kim eller Rio de janeiro som Sandra? ♥


dead or alive

Ikväll är jag en tvspelsnörd och sitter och spelar för mig själv. Har fått lite sällskap av David men sen blev det korpenbowling och efter det fotboll med Kantarellerna. Jag kommer lägga in detta inlägg under "träning" eftersom jag kommer få träningsvärk i fingrarna. Grymt! ♥

Hulken

Har inte gjort så mycket idag, spelat tvspel och sedan middag hos H&V. Myst med Malte. Han är så underbar! Han ler och skrattar nästan! Men typ möjligt att få med leendet på bild. Sen ikväll blev det Hulken. Nu sovatajm och imorrn inspektera Madde en liten stund. :) ♥


madagaskar

Jag såg denna mysiga film på vägen till New York.... och bara längtade efter att få komma fram. Nu tittar jag på den igen och minns resan och vill tillbaka! Åh vad jag tycker om New York! Jag bara måste tillbaka dit en dag! Sen måste jag naturligtvis se madagaskar 2 oxå. ♥


unlimited

Nya favoritmascaran! ♥

sötsaker


Malmö here I come

Dock inte denna helg, för det dök upp lite oväntade grejer för brorsan... Så nu bokar jag biljetter till nästa helg ist. Tjohoo! Va kul det ska bli! Dessutom ska Linda ner oxå så jag kanske kan träffa henne med! Nu ska jag höra av mig till alla andra som bor där i krokarna med och förvarna om mitt besök! Watch out!

Nu kan jag istället följa med på familjemiddag imorgon hos Hannah och Viktor och träffa min favorit Malte! Idag står städning på schemat och sen blir det nog lite vin med Karro. Gårdagens födelsedagskalas va väldigt bra! Kanske lite för mycket schlagers och allsång men ändå roligt! Stackars grannar säger jag bara! Vinglade lite på vägen hem, pratade i telefonen med Isabell och vi svamlade om livet i Skåne.. hehe... men jag mår alldeles utmärkt idag. Nemas problemas! ♥

Ladybag

Blev kvar i Sthlm och nu är jag på födelsedagspartaj hos Ladybaaag! :) Massa kacklande, riktigt gamla hits (Troll, Lili & Sussie, Dr Alban, Alice Cooper, trance Dance mm) och oändligt massa dricka, de kan bara sluta på ett sätt - skitkul! :) Muhahahaaaa! Skönt att det bara är ungefär tre kullerbyttor hem...

dreggel

Jag vill verkligen ha.... jag vill.... donuts... Varför finns det inte så här goda i Sverige?
Om nån har bra tips, berätta för mig...







Psssst! Nu har jag kommit över 1000 besökare... Hihi... ♥

Lillebror blir stor!

Idag fyller min älsklingsbror 25 år! Hurra, hurra, hurra!

Hojja va tiden går fort! :) I present ska han få mig på besök! Om han vill det förstås?! Det va så länge sedan vi sågs och jag vet inte om han tänkt åka hem över jul. Vore ju absolut kul att se hur han bor, och så se Malmö igen, och en tur till Köpenhamn förstås! Förhoppningsvis hinna träffa Bolla och Lina. Kanske Camilla med, har för mig att hon bor i Köpenhamn nu för tiden. Vi får se vad som händer! ♥


thai suprise

Åh vad jag skulle vilja ha lite fotvård just nu. Helst fotmassage... Helena, jag lovar att inte skratta eller sparka till dig om du erbjuder dig... ;) Öm i fötterna. Kom inte hem förrän kvart i nio... Och så har jag jätteont på tungan. Har fått en blåsa eller bitit mig själv i sömnen tror jag, på tungan alltså. Annars är det fint. Jag har fått thaimat, min favvorätt yam taley, och kollat på "Jumper" ikväll. Filmen va cool men inte så bra som jag trott. David som överraskade mig. Som plåster på såren eller nåt tror jag... ♥

borstar

Det är alldeles för sällan som jag köper nya sminkborstar. Nu har jag blivit förtjust i denna söta från Too Faced. Den är gjord av hår från en teddybjörn, alltså syntetisk. Jag har länge föredragit borstar med äkta hår men man kan ju alltid prova och se om det fungerar. Undrar om man kan få önska sig en sån i julklapp med?

För övrigt ska borstar helst tvättas varje dag med varmt vatten och schampoo. Man ska ta hand om sin borste på samma sätt som sitt eget hår. Gärna använda lite balsam ibland oxå om det är äkta hår. Den ska torkas liggandes på en handduk, om den står upp så kan vattnet rinna ner och lösa upp limmet så att stråna lossnar. ♥

1000

När som helst nu så har jag haft 1000 besökare. Fast egentligen har jag haft fler eftersom jag la till räknaren så sent. Men men, roligt iaf. :)

Igår kom Karro på middag. Det bjöds på ungsbakad kassler med ädelost och  så ris till. Till det drack vi... vatten! Sedan däckade vi en stund på sängen innan hon tog taxi hem. Jag somnade strax efter nio igår, det kändes som en evighetsdag och jag va så trött...  Hämtade nya glasögonen igår oxå men de sitter inte riktigt som dem ska så jag måste tillbaka till optikern idag igen.

Ha en bra dag där ute. Det ska jag ha! ♥

hemmaspa

Tecken på att du är en Principessa!

  • Du är en riktig bambina - feminin, rolig, flirtig!
  • Du kan vara en diva och vet att du är värd det!
  • Du vet vad du vill ha och ser till att få det!
  • Du skämmer bort dig själv utan att ha skuldkänslor!
  • Du älskar allt det viktiga i livet - lyx och nöjen.
  • Du älskar allt som får dig att känna dig ännu vackrare, speciellt produkter som får din hy att kännas silkeslen och sockersöt.


Det här kittet vill jag ha i julklapp! Undrar om jag någonsin kommer få något som jag verkligen önskat mig i julklapp? Annars tycker jag det är lika bra att låta bli att köpa något, eller ge bort ett presentkort. Jag vill själv ge bort julklappar som kommer att användas, inte nåt som kommer ligga i en låda och bli uppätet av pälsängrar eller nåt som får stå i ett skåp och bli dammigt.... ♥

pirrigt

God morgon bloggen! Åh vad jag sov gott inatt! Tanken om vad jag ska göra idag gjorde mig nervös men glad och lite lättad. Jag är hungrig som en varg och ska göra havregrynsgröt! Mmm.. Sen ska göra mig fin. Längtar efter att måla på nya mascaran. Vi hörs senare! Ha en bra dag!

filmtips

"Hemma bäst"
Om ni inte såg denna film i söndags så rekommenderar jag att ni hyr den.
Den var faktiskt riktigt rolig! Enligt min humor iaf. :)


Shoppingtröst!

Det finns väl inget bättre än att ge sig själv en liten present när man är nere. Det vet väl vi tjejer bättre än någon annan?! Speciellt ett par så här fina skor. Dem ska jag ha på nyår, oavsett om jag är på värsta festen eller sitter hemma på vischan med familjen.


Jag tog bort några inlägg för det kändes lite väl personligt, och kanske lite överdrivet.... Men jag kan säga att helgen har varit raka motsatsen till förra helgens ljuva dagar. Jag har iofs haft det väldigt mysigt med Linda i Uppsala och hos Karro här i Stockholm. Sushi, vin, godis, ost, shopping, flygande Jakob, kärlekskomedier med mera. Underbara gulliga vänner! Jag älskar er! Nu är jag iaf back on track. Och imorrn kommer mina nya glasögon och så börjar mitt nya liv. ♥

familjen

Jag har insett att jag har en liten familj här nere i Stockholm med, och inte bara i norrland. Min älskling David och hans familj. Det är roligt när Fredrika vill hänga med mig och David och gå på stan och fika, lära känna henne bättre. Och jättemysigt att träffa Viktor, Hannah och Malte. Vi har setts mycket mer nu sedan Malte kom till världen. Och jag har insett hur mycket jag längtar efter familjeliv. Sen har vi söndagsmiddag en gång i månade hos Ylva, om vi inte ses oftare förstås. Det känns oxå väldigt bra. Och sen förutom familjen, så har jag ju alla underbara vänner med. :)

Skickade ett sms till Hannah nu och undrade vad dem hade för sig i helgen, om vi kunde ses nåt. Men så åter till mitt dåliga minne... De åkte ju till Gränna i torsdags för att hälsa på hennes familj, och det har jag totalglömt. Suck, jag säger då det, ska man behöva skriva upp allt?

Nästa helg ska jag åka till Malmö för att fira brorsans 25-årsdag. Det ska bli så roligt! Sen ser jag fram emot att fira en vit jul i norrland. Jag har varit i Stockholm två år i rad så det är på tiden att vi åker upp nu. Saknar ju min pappa och Anette enormt mycket! Men jag vill inte flytta uppåt, inte utan David iaf. Önskar att dem kunde flytta ner ist, men det kommer ju aldrig att hända. Hehe..

Trevlig helg! ♥

gammal och grå

Alltså, jag måste börja skriva upp saker som jag ska göra och komma ihåg på en lapp el nåt. Kommer inte ihåg nåt och glömmer bort att göra saker. Har lagt in massa saker som påminnelser på telefonen och endast då kommer jag ihåg vad jag ska göra. Typ. ♥

thai... again

Så blev det thaimat till middag igen. Med Sophia. Alltid lika trevligt! Och alltid lika gott!

Och så har min skinnjacka kommit. Love it! Men stövlarna saknade ett band, så dem åker tillbaka. De skulle skicka nya. Hoppas de kommer fulländade denna gång. De va nämligen assnygga, supersköna och superbilliga!

Förutom att prova jackan och beundra mig själv i spegeln, så har kvällen spenderats med att planera ett litet party. Jodå, det ska planeras i tid! ♥


Grattis USA!

Obama vann! Vilken glad nyhet man fick när man vaknade imorse! Det var verkligen på tiden.

underbara helg

I lördags va vi en tur till kyrkogården med Hannah, Malte och Viktor, tände ljus i minneslunden. Det va jättefint där med alla ljus. Sen åkte vi hem till oss. Vi köpte hem indiskt och så thai till mig. Hannah hade bakat efterrätt, en jättegod kladdkaka och till den granatäpple, pistagenötter och grädde... Mums! Herregud, jag va helt proppmätt! Vi kollade lite på tv och så gullades det en hel del med Malte. Vet inte om Monky har nån radar på när det vankas mat och sötsaker för rätt som de var så dök han upp. Hihi... tvspelsnördar är dem. När Viktor, Hannah och Malte åkt så blev det tvspelskväll. Jag läste lite tidningar och somnade sen lycklig efter en perfekt lördag. 
Malte va så söt i sin halloweendräkt när han kom, men fick byta om eftersom den va lite liten, växt ur den redan! Han e så söt och go! Behöver jag säga att jag längtar till det är dags att ha barn? Men först vår resa till Indonesien. Bilden på pumporna kommer från Fredrik och Mia. Alltid roligt med mms! :)

Söndagen bestod av lååång promenad med David och Monky i jättefint höstväder. Kollade på lite folk som åkte skridskor i kungsan och sedan gick vi hem och lagade mat. Förrätt som bestod av varm macka med chevré, rödbeta och honung, och sen potatisgratäng, biff och sallad med tomat, avokado och rödlök. Proppmätt igen.... Efter det blev det lite mer tvspel och filmen Starsky & Hutch. Lycklig. ♥

halloweenmys


Garuda

Indonesiens statsvapen visar hinduernas heliga fågel, örnen Garuda. På vapenskölden syns i mitten en femuddig stjärna som symboliserar tron på det gudomliga. Buffelhuvudet är en symbol för landets suveränitet och sädesaxen visar på välstånd. Kedjan symboliserar samhörigheten mellan folkgrupperna. Nederst står mottot: "Enighet i mångfald".


Vilken är din favorit?

färg: korall
plats: sängen
stad: NYC
bok: atlas och kakboken två systrars söta
fordon: flyg
film: kung fu panda
djur: katt
affär: alla skoaffärer
serie: heroes, ugly betty, gossip girl
café: bagel street
plagg: tunika/klänning från Chilipepper
skor: svarta stövlar

massage

Igår var vi på mingel hos Monky. supertrevligt men blev kanske lite mycket att dricka.. och så lite goldwasser på det. Tjo! Vi kom väl hem runt halv ett. Köpte lite mjöl på vägen hem för vi skulle baka scones till frukost. Imorse va mjölpåsen trasig och jag har ett svagt minne av att vi gick runt och kastade mjölpåsen emellan oss el nåt. David va helt mjölig. Hahahaa... 1 kg mjöl, då får du baksmälla, ont i nacken och huvudvärk.

Något tråkigt är att jag vaknade med jätteont i nacken och axeln, ner mot vänster sida... inte roligt... David har masserat lite och sen har även Sandra fått gjort en liten insats. Alldeles stel och det gör skitont! Hoppas det går över till imorgon, gillar inte att ha ont. Vet inte hur det kommer sig, om jag sovit på något konstigt sätt? Bläääää. Men scones har vi gjort och Monky kom precis lagom till att de skulle in i ugnen. Nu har Sandra fått låna en klänning och jacka eftersom hon ska iväg på EMA i Liverpool. Dansa bakom Katy Perry! Så himla häftigt!

Snart kommer Hannah, Viktor och Malte. Vi ska iväg till kyrkogården och sen blir det indiskt och kanske lite tvspel. Ha en skön lördag! ♥

Jakarta

Huvudstaden Jakarta är belägen på ön Java. Staden grundades som en handelsstation för det holländska ostindiska kompaniet år 1619. Den kallades då Batavia och behöll det namnet till 1949. Sitt nuvarande namn har staden fått efter en gammal indonesisk hamnstad vars ruiner Batavia byggdes på.

Jakarta är officiellt inte en stad utan ett speciellt distrikt (Daerah Khusus Ibukota, DKI) med status som landets huvudstad och styrs av en guvernör istället för en borgmästare.

Klimatet i Jakarta är tropiskt - vilket alltså betyder varmt. Bästa besökstidpunkten är i den torra perioden november-mars, då det är lättare att stå ut med värmen.

RSS 2.0